България не може повече да поддържа ниска цената на труда,

...
 България не може повече да поддържа ниска цената на труда,
Коментари Харесай

Горанов: Не можем повече да държим ниска цената на труда, скоро няма да има кой да я предлага

 България не може повече да поддържа ниска цената на труда, тъй като скоро няма да има кой да я предлага. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на провеждащия се през днешния ден в Пловдив конгрес " Индустрия 4.0 ".

Той даде образец с прибалтийските страни, където противоположната миграция на експерти е почнала да се случва, когато приходите са достигнали 50-60 % от междинните приходи в Европейски Съюз. В момента в нашата страна приходите са 49 - 50 % от междинните за Европейски Съюз, а българските емигранти са към милион за последните 15 години. За връщането на мигрантите назад значителен фактор е заплатата, само че също по този начин значими са разполагаемият приход, налозите, битовият комфорт и съпътстващи фактори на околната среда като инфраструктура, сигурност, непорочност на въздуха и обществени придобивки. Това е комплекс от фактори, който зависи от страната и от локалните управляващи, сподели още Горанов.

Финансовият министър засегна и горещата тематика за надпреварата с Турция за предстоящ цех на " Фолксваген ". " При договарянията (б.р. с автомобилната компания) направихме всичко, което можем даже и повече, само че такива вложители желаят доста привилегии, на 100 % построена инфраструктура и съпътстваща такава. Всъщност такива компании чакат домакините да извършат инвестицията, а те да дойдат единствено с " ноухауто " и технологията, само че това могат да си го разрешат огромните страни. ", показа финансовият министър. По думите му 90 % от договарянията с колоса са били за инфраструктура от всевъзможен тип. В тази връзка той добави, че свързването на Северна България и плана за Автомагистрала " Хемус ", както и връзката с " Дунав мост две " са главен приоритет на държавното управление за довеждане докрай на магистралните пръстени на България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР